RockPro64 and Marvell 88SE9230 compatibility


Recommended Posts

Hi everybody,

 

I have a problem with this version: Armbian_20.05.2_Rockpro64_buster_legacy_4.4.213.img

I don't see my disk that is plugged on the PCIe To SATA Marvell 88SE9230 in the system.

I've create the file /etc/udev/rules.d/99-marvell.rules with the following line on it:

ACTION=="add", SUBSYSTEM=="pci", ATTR{vendor}=="0x1b4b", ATTR{device}=="0x9230", RUN+="/bin/bash -c 'echo %k > /sys/bus/pci/drivers/ahci/bind'"

 

If I do the same thing with this version: Armbian_20.05.4_Rockpro64_focal_current_5.4.46.img, I see my disk after creating the file.

But, there's two problem with this version: first the fan always running and, more important, second I can't install OpenMediaVault on it.

 

My question is, do I have to do something on the kernel? If so, could someone tell me what I have to activate to see my disk ?

I don't have a lot of knowledge about kernels but I'm ready to jump it if someone could tell me where to check.

 

Thank you all in advance.

Link to post
Share on other sites
Armbian is a community driven open source project. Do you like to contribute your code?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...