TheMojoMan

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Member Map

Store

Crowdfunding

Raffles

Applications

Everything posted by TheMojoMan

  1. Hi, I am running the latest version of the Ubuntu Bionic image on my X96 mini and I am very interested in the progress of the LIMA open source graphics driver. Unfortunately, the DRM flags of the LIMA and PANFROST drivers are not set: themojoman@aml:~$ uname -a Linux aml 5.3.0-rc8-aml-g12 #5.96 SMP PREEMPT Tue Sep 10 12:12:29 MSK 2019 aarch64 aarch64 aarch64 GNU/Linux themojoman@aml:~$ grep LIMA /boot/config-5.3.0-rc8-aml-g12 # CONFIG_DRM_LIMA is not set themojoman@aml:~$ grep PANFROST /boot/config-5.3.0-rc8-aml-g12 # CONFIG_DRM_PANFROST is not set @balbes150 could you please enable LIMA and PANFROST kernel drivers in the next image? Thanks!
  2. How do I properly update to the newest version using the .dep packages? I have tried sudo dpkg -i *.deb but there were errors with these packages: firmware-aml-full-20181114_5.67_arm64.deb linux-image-aml-s9xxx_5.67_arm64.deb linux-libc-dev-aml-s9xxx_5.67_arm64.deb Thank you!
  3. Yes, Ethernet works! Use meson-gxl-s905w-p281.dtb
  4. Thank you so much for your analysis! I always use WPA/WPA2 Personal to connect to my router. I think I compared the WiFi settings to the settings of my laptop running Manjaro (Arch) Linux before. But I will recheck again tomorrow.
  5. Hello pisach, thank you so much for your help! I saw there are a ton of errors regarding SV6XXX in dmesg ... dmesg.txt syslog.txt
  6. Hi, I am running Armbian_5.44_S9xx_Ubuntu_bionic_3.14.29_mate_20180729 on my Mecool M8S Pro W (S905W) which boots without a dtb.img file. I have opened the box to find out that it has a SV6051P wifi chip. So, I followed the instructions by pisach on page 52: After reboot the list of local wifi access points are shown by the network-manager app! But when I select my network and enter the password it only changes the icon for about 30 seconds showing that it tries to connect. But it always fails to connect ... Here is the output of iwconfig: wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:off/any Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=20 dBm Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off Can you please help me?
  7. TheMojoMan

    TheMojoMan

  8. !!! SOLVED: After deleting all .lz4 files in /var/lib/apt/lists the problem was gone !!! Hi, let me first thank @balbes150 for his amazing work!!! I have a Mecool M8S Pro W with S905W processor. I was able to run this image (no .dtb needed) from a 16 GB sd card: Armbian_5.41.1_S9xxx_Ubuntu_xenial_3.14.29_mate_20180406.img (mali6/5.41.1-KODI-17.6 directory) It boots up fine and I can login to the mate desktop without problems. Cabled network is up and running and I am currently writing this message using the tv box. Both USB ports are working and I am using a wireless keyboard and mouse. The test videos play well and sound is O.K. A great experience so far! But unfortunately I have a problem when trying to update the system or install new packages. When I type in sudo apt-get update I get the following error message Hit:1 http://ports.ubuntu.com xenial InRelease Hit:2 http://ports.ubuntu.com xenial-security InRelease Hit:3 http://ports.ubuntu.com xenial-updates InRelease Hit:4 http://apt.armbian.com xenial InRelease Hit:5 http://ports.ubuntu.com xenial-backports InRelease Reading package lists... Error! E: LZ4F: /var/lib/apt/lists/ports.ubuntu.com_dists_xenial-security_multiverse_binary-arm64_Packages.lz4 Unexpected end of file E: LZ4F: /var/lib/apt/lists/ports.ubuntu.com_dists_xenial-security_multiverse_binary-arm64_Packages.lz4 Read error (18446744073709551615: ERROR_GENERIC) E: The package lists or status file could not be parsed or opened. Since I did not find anything about this problem when using the search function I would be very glad if some of the experts here could help me. Thank you so much!