1 1
MrEder

Armbian_5.38 not run with Cubietruck

Recommended Posts

Hi,


I have a Cubietruck and install Armbian_5.38_Cubietruck_Debian_stretch_next_4.14.14.img from  https://www.armbian.com/cubietruck/.
Copied with Etcher the unpacked .img-File to a SanDisk Ultra 32GB micro SD HC1.
But no system comes up
Last message
U-Boot 2017,14-armbian (Jan 24 2018 ...
.
.
Loading Device Tree to 49ab5000, end 49b29fff ... OK
Starting Kernel
No blinking cursour on top of the left side. Nothing go's on!

 

System with Armbian_5.37_Cubieboard2_Debian_stretch_next_4.14.14.img works, but no network with armbian-config, neither static nor DHCP, can configure. (dnsmasq.service not found)
LAN-Cable ist pluged.

 

What is the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
(edited)

I have an similar issue.

 

I am using an Cubietruck. It works fine with an older  NAND image.
I am trying to start ARMBIAN (different versions, e.g. Armbian_5.75_Cubietruck_Debian_stretch_next_4.19.20) from a SD card (2 different ones). I have also used different power supplies. 
The last message on HDMI and Console is "starting kernel" but nothing happens. Sometimes with an reboot sometimes not. Also an USB mouse and keyboard will not activated.  So I assume the kernel is not started.
So I reboot to the old installation. After that I can read and manipulate some files. So I assume the card is OK.

So have the feeling, that there is something not fine with the configuration or with the NAND (what should not be involved).

I have read a lot of web pages, but with no luck to find a solution

I have no idea what I can do / check. 

 

Best regards Jörg

 

 

from my console: after the last line will nothing happen (at least some minutes)

 

Spoiler

 

U-Boot SPL 2018.11-armbian (Feb 08 2019 - 09:27:49 +0100)
DRAM: 2048 MiB
CPU: 912000000Hz, AXI/AHB/APB: 3/2/2
Trying to boot from MMC1


U-Boot 2018.11-armbian (Feb 08 2019 - 09:27:49 +0100) Allwinner Technology

CPU:   Allwinner A20 (SUN7I)
Model: Cubietech Cubietruck
I2C:   ready
DRAM:  2 GiB
MMC:   SUNXI SD/MMC: 0, SUNXI SD/MMC: 1
Loading Environment from EXT4... ** File not found /boot/boot.env **

** Unable to read "/boot/boot.env" from mmc0:1 **
HDMI connected: Setting up a 1920x1080 hdmi console (overscan 0x0)
Error: no valid bmp image at 66000000
In:    serial
Out:   vga
Err:   vga
Allwinner mUSB OTG (Peripheral)
SCSI:  SATA link 0 timeout.
AHCI 0001.0100 32 slots 1 ports 3 Gbps 0x1 impl SATA mode
flags: ncq stag pm led clo only pmp pio slum part ccc apst

Net:   eth0: ethernet@1c50000
Warning: usb_ether using MAC address from ROM
, eth1: usb_ether
230454 bytes read in 20 ms (11 MiB/s)
starting USB...
USB0:   USB EHCI 1.00
USB1:   USB OHCI 1.0
USB2:   USB EHCI 1.00
USB3:   USB OHCI 1.0
scanning bus 0 for devices... 1 USB Device(s) found
scanning bus 2 for devices... 1 USB Device(s) found
       scanning usb for storage devices... 0 Storage Device(s) found
Autoboot in 1 seconds, press <Space> to stop
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
Scanning mmc 0:1...
Found U-Boot script /boot/boot.scr
3798 bytes read in 11 ms (336.9 KiB/s)
## Executing script at 43100000
U-boot loaded from SD
Boot script loaded from mmc
155 bytes read in 9 ms (16.6 KiB/s)
4921685 bytes read in 289 ms (16.2 MiB/s)
7323200 bytes read in 423 ms (16.5 MiB/s)
Found mainline kernel configuration
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<00fa3ba8>]          lr : [<00fa3bad>]
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<00f81d10>]          lr : [<bef81d15>]
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<00f657e8>]          lr : [<00fb5657>]
reloc pc : [<8c0017e8>]    lr : [<8c051657>]
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<00f81d10>]          lr : [<bef81d15>]
reloc pc : [<8c01dd10>]    lr : [<4a01dd15>]
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abundefined instruction
prefetch abort
pc : [<00f81d10>]          lr : [<bef81d15>]
pre▒etc▒ ab▒rt
▒▒▒▒prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<10f657e8>]          lr : [<befb5657>]
reloc pc : [<9c0017e8>]    lr : [<4a051657>]
prefetch abort
prefetch abort
undefined instruction
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<00f65982>]          lr : [<00f65987>]
prefetch abort
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<00fa3ba8>]          lr : [<00fa3bad>]
reloc pc : [<8c03fba8>]    lr : [<8c03fbad>]
sp : 00f309a0  ip : 0026ca00     fp : 00f80078r10: 00000002  r9 : baf43ed8      r8 : 00fca6c4
prefetch abort
prefetch abort
pc : [<00fa3ba8>]          lr : [<befa3bad>]
reloc pc : [<8c03fba8>]    lr : [<4a03fbad>]
sp : baf2fac8  ip : 000000f0     fp : 00f80078
r10: 00000002  r9 : baf43ed8     r8 : 00f45aa0
r7 : 00000070  r6 : 00000000     r5 : baf2ff2c  r4 : 00000400
r3 : baf2fad8  r2 : 00000400     r1 : 00000400  r0 : 0000000f
Flags: nzCv  IRQs on  FIQs on  Mode SVC_32
Code: 00000000 00000000 00000000 00000000 (00000000)
Resetting CPU ...

resetting ...

U-Boot SPL 2018.11-armbian (Feb 08 2019 - 09:27:49 +0100)
DRAM: 2048 MiB
CPU: 912000000Hz, AXI/AHB/APB: 3/2/2
Trying to boot from MMC1


U-Boot 2018.11-armbian (Feb 08 2019 - 09:27:49 +0100) Allwinner Technology

CPU:   Allwinner A20 (SUN7I)
Model: Cubietech Cubietruck
I2C:   ready
DRAM:  2 GiB
MMC:   SUNXI SD/MMC: 0, SUNXI SD/MMC: 1
Loading Environment from EXT4... ** File not found /boot/boot.env **

** Unable to read "/boot/boot.env" from mmc0:1 **
HDMI connected: Setting up a 1920x1080 hdmi console (overscan 0x0)
In:    serial
Out:   vga
Err:   vga
Allwinner mUSB OTG (Peripheral)
SCSI:  SATA link 0 timeout.
AHCI 0001.0100 32 slots 1 ports 3 Gbps 0x1 impl SATA mode
flags: ncq stag pm led clo only pmp pio slum part ccc apst

Net:   eth0: ethernet@1c50000
Warning: usb_ether using MAC address from ROM
, eth1: usb_ether
230454 bytes read in 21 ms (10.5 MiB/s)
starting USB...
USB0:   USB EHCI 1.00
USB1:   USB OHCI 1.0
USB2:   USB EHCI 1.00
USB3:   USB OHCI 1.0
scanning bus 0 for devices... 1 USB Device(s) found
scanning bus 2 for devices... 1 USB Device(s) found
       scanning usb for storage devices... 0 Storage Device(s) found
Autoboot in 1 seconds, press <Space> to stop
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
Scanning mmc 0:1...
Found U-Boot script /boot/boot.scr
3798 bytes read in 12 ms (308.6 KiB/s)
## Executing script at 43100000
U-boot loaded from SD
Boot script loaded from mmc
155 bytes read in 9 ms (16.6 KiB/s)
4921685 bytes read in 289 ms (16.2 MiB/s)
7323200 bytes read in 424 ms (16.5 MiB/s)
Found mainline kernel configuration
40903 bytes read in 27 ms (1.4 MiB/s)
5845 bytes read in 34 ms (167 KiB/s)
Applying kernel provided DT fixup script (sun7i-a20-fixup.scr)
## Executing script at 44000000
## Loading init Ramdisk from Legacy Image at 43300000 ...
   Image Name:   uInitrd
   Image Type:   ARM Linux RAMDisk Image (gzip compressed)
   Data Size:    4921621 Bytes = 4.7 MiB
   Load Address: 00000000
   Entry Point:  00000000
   Verifying Checksum ... OK
## Flattened Device Tree blob at 43000000
   Booting using the fdt blob at 0x43000000
EHCI failed to shut down host controller.
EHCI failed to shut down host controller.
   Loading Ramdisk to 49b4e000, end 49fff915 ... OK
   reserving fdt memory region: addr=43000000 size=70000
   Loading Device Tree to 49adb000, end 49b4dfff ... OK

Starting kernel ...

Uncompressing Linux...

 


 

Edited by lanefu
Place console code inside "spoiler" to keep readability up on forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
1 1