atula

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

About atula

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

418 profile views
  1. atula

    NanoPI M4

    silent and cool
  2. try /etc/udev/rules.d/99-tty-dialout.rules SUBSYSTEM=="tty", KERNEL=="ttyUSB0", GROUP="dialout", MODE="0666" or /etc/udev/rules.d/99-instruments.rules //new file SUBSYSTEM=="tty", GROUP="dialout", MODE="0666" or like my i2c /lib/udev/rules.d/60-i2c-tools.rules SUBSYSTEM=="i2c-dev",KERNEL=="i2c-[0-9]*", GROUP="i2c", MODE="0660" //replace "0666"
  3. I tried this https://github.com/ayufan-rock64/linux-build/blob/master/recipes/flash-spi.md not boot without sdcard edit i haw tested 4 nwme, only one of them boot (Radxa official) SPI, Armbian doesn't recognize this disc , 3 Armbian buster SD boot
  4. atula

    Rock PI 4

    Debian Buster with Armbian Linux 4.4.184-rockchip64 Kingston 240GB A1000 SSD, Samsung 250GB 970 EVO Plus SSD-levy, M.2 2280, PCIe 3.0 x4, NVMe, 3500/2300 MB/s, XPG GAMMIX S5 PCIe Gen3x4 M.2 2280 512 works not support Intel 512GB 660P 1500/1000 MB/s -SSD- M.2, not find it linaro-alip 4.4.154 works and boot Intel 512GB 660P 1500/1000 MB/s -SSD- M.2 from spi XPG GAMMIX S5 PCIe Gen3x4 M.2 2280 512 boot also spi but not stabile Samsung 250GB 970 EVO Plus SSD-, M.2 2280, PCIe 3.0 x4, NVMe, 3500/2300 MB/s, Kingston 240GB A1000 SSD not boot spi
  5. can anyone help me how to use uart2 PB0,PB1 and uart3 PG10,PG11 uart0 works PB9, PB10 all serialpots is enabled in xxx.dtb "okay" but not work edit: all uarts works now
  6. w1 works Armbian_5.83_Bananapim3_Debian_stretch_next_4.19.38.img @nkahl onewire@0 { compatible = "w1-gpio"; gpios = <&pio 4 4 0>; /* PE4 */ status = "okay"; };
  7. atula

    Rock PI 4

    serialport /dev/ttyS4 problem is boot. when reconnect tx cable or ds2480 pover after boot it works. problem is only armbian maybe on board SPI1 W25Q64F***.....?
  8. atula

    Rock PI 4

    Debian Buster with Armbian Linux 4.4.184-rockchip64 dev/ttyS2 , dev/ttyS4 not works, only read dev /ttyUSB0 woks fine root@rockpi:~# digitemp_DS9097U -i -s /dev/ttyS4 -c digitemp.conf DigiTemp v3.7.2 Copyright 1996-2018 by Brian C. Lane GNU General Public License v2.0 - http://www.digitemp.com Error 5: DS2480B Adapter Not Detected Error 10: Read COM Failed root@rockpi:~# digitemp_DS9097U -i -s /dev/ttyUSB0 -c digitemp.conf DigiTemp v3.7.2 Copyright 1996-2018 by Brian C. Lane GNU General Public License v2.0 - http://www.digitemp.com Turning off all DS2409 Couplers . Searching the 1-Wire LAN 28208071030000A0 : DS18B20 Temperature Sensor ROM #0 : 28208071030000A0 owfs works i2c adapter but not serial DS2480B, digitemp also.......maybe old systems passive readers works both ...ttyS2 and ....ttyS4 and onewire works also now
  9. atula

    Rock PI 4

    Armbian_5.88_Rockpi-4b_Debian_stretch_default_4.4.180 what pin is w1 default pin ? i not find /boot/dtb/rockchip/overlay i try armbianEnv.txt overlays=w1-gpio param_w1_pin=GPIO4_D2 and root@rockpi:/# lsmod Module Size Used by w1_therm 16384 0 w1_gpio 16384 0 wire 32768 2 w1_gpio,w1_therm but nothing /sys/bus/w1/devices/
  10. atula

    Rock PI 4

    it is the same for both models https://wiki.radxa.com/Rockpi4/hardware/rockpi4#gpio
  11. atula

    Rock PI 4

    i have rockpi 4 A model without bluetooth, its possible use serial@ff180000 UART0 gpio like GPIO4_D5, (RX)
  12. atula

    Rock PI 4

    I'm studying more
  13. atula

    Rock PI 4

    WD Black 500GB, PCIe, 3400/2500 MB/s - SSD- M.2 works only Armbian_5.67_Rockpi4b_Debian_stretch_default_4.4.154_desktop_20181210-gpt.img.gz i'll test later other (Kingston 240GB A1000, PCIe NVMe, 1500/1000 MB/s -SSD) SSD disks, other armbian images not working this M.2 SSD disk Armbian_5.73.190128_Rockpi-4b_Debian_stretch_dev_4.20.0.img PCIe NVMe not work can i download Armbian_5.67_Rockpi4b_Debian_stretch_default_4.4.154_desktop_20181210-gpt.img.gz without a desktop this img?