Jump to content
  • 0

Banana Pi Pro Sata not working


vobo70
 Share

Question

Hello,

I have two Banana Pi Pro boards with current Armbian 20.02.1_Bananapipro_buster_current_5.4.20_minimal, kernel 5.4.20-sunxi and both have small SSD connected (WD 120GB and Goodram 120GB).
fdisk -l doesn't show any drive's except sdcard (and ram drives). Is there any way I can get it working?

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

Check forum guidelines to use maximum potential!

  • 0
6 minutes ago, vobo70 said:

quite low power


mUSB connector is barely enough to power the board, while USB ports on the Banana PRO gives out perhaps 50-100mA per port, with some voltage drop when on load.

 

That is certainly not enough for "quite low power SSD". Use powered USB hub.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thank you. But my Sata SSD drives connected through sata data and power cable;
It's not USB drive.
Should I power whole Banana Pi Pro from USB powered HUB?
(I think hub gives me less power than genuine 2,4A charger ...)

Link to comment
Share on other sites

  • 0
3 minutes ago, vobo70 said:

It's not USB drive.
Should I power whole Banana Pi Pro from USB powered HUB?
(I think hub gives me less power than genuine 2,4A charger ...)


Aha. Then its strange. I have to find this board somewhere and see for myself ... I hope someone else can confirm that SATA on latest images doesn't work.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...