Odroid N2+ Garbled screen right after boot, and then goes to proper dmesg output


Go to solution Solved by Werner,

Recommended Posts

Minor annoyance, but wondering if there's a way to fix this on boot ?

 

It's happened on all releases i've tried (emmc) enough of an annoyance now to ask about it. 

 

i've tried setting various resolutions in the boot.cfg but that doesn't seem to make a difference?

 

connected via hdmi 

 

 

When I first turn it on I see this; 

 

hwbg6u9.jpeg

 

 

Then it goes to this 

5fI2DrS.jpg

 

Then, i see normal dmesg and it's all usable. 

 

0IUbafj.jpeg

Link to post
Share on other sites
Donate and support the project!

  • Solution

Moved to proper forum.

Quote

happened on all releases

Issue report invalid regardless since necessary data is not provided.

 

Besides all of this seems like an issue with U-Boot in my eyes. Which is not uncommon. Some boards even have HDMI disabled in U-Boot on purpose to work around incompatibilities.

Link to post
Share on other sites
On 1/8/2021 at 2:57 PM, Werner said:

Moved to proper forum.

Issue report invalid regardless since necessary data is not provided.

 

Besides all of this seems like an issue with U-Boot in my eyes. Which is not uncommon. Some boards even have HDMI disabled in U-Boot on purpose to work around incompatibilities.

Okay thanks. I have posted to the HK forum instead. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...