Jump to content

NFS boot stopped (legacy kernel, Orange Pi Zero )


Recommended Posts

Hi guys, do you have idea why boot stopped? Check log below please.

It was build about 25minutes ago but about 1 week younger build was working.

 

U-Boot SPL 2017.03-armbian (Apr 03 2017 - 19:48:42)
DRAM: 256 MiB
Trying to boot from MMC1


U-Boot 2017.03-armbian (Apr 03 2017 - 19:48:42 +0100) Allwinner Technology

CPU:   Allwinner H3 (SUN8I 1680)
Model: Xunlong Orange Pi Zero
DRAM:  256 MiB
MMC:   SUNXI SD/MMC: 0
*** Warning - bad CRC, using default environment

Setting up a 720x576i composite-pal console (overscan 32x20)
Error: no valid bmp image at 66000000
In:    serial
Out:   vga
Err:   vga
Net:   phy interface0
eth0: ethernet@1c30000
Hit any key to stop autoboot:  0
** File not found /boot/boot.bmp **
38518 bytes read in 114 ms (329.1 KiB/s)
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
Scanning mmc 0:1...
Found U-Boot script /boot.scr
1879 bytes read in 153 ms (11.7 KiB/s)
## Executing script at 43100000
** File not found .next **
** Unrecognized filesystem type **
35384 bytes read in 453 ms (76.2 KiB/s)
4771976 bytes read in 824 ms (5.5 MiB/s)
3548294 bytes read in 658 ms (5.1 MiB/s)
## Loading init Ramdisk from Legacy Image at 43300000 ...
   Image Name:   uInitrd
   Image Type:   ARM Linux RAMDisk Image (gzip compressed)
   Data Size:    3548230 Bytes = 3.4 MiB
   Load Address: 00000000
   Entry Point:  00000000
   Verifying Checksum ... OK
   Loading Ramdisk to 49bd2000, end 49f34446 ... OK

Starting kernel ...

[sun8i_fixup]: From boot, get meminfo:
        Start:  0x40000000
        Size:   256MB
ion_carveout reserve: 160m@0 256m@0 130m@1 200m@1
ion_reserve_select: ion chipid  [0x2c00042!
ion_reserve_common: ion reserve: [0x47e00000, 0x50000000]!

 

Link to comment
Share on other sites

Armbian Linux community supported weekly builds download

I have sorted out nfs booting problem differently using older image couple of weeks ago.

But I had same screen on my Orange Pi 2 mini when I watched booting on serial console.

I changed settings in /boot/boot.cmd to "console=ttyS0,115200" (without quotes) from "console=tty1" and

it solved problem when booting stopped on "ion_reserve_common ...

Probably booting did not stopped like I thought. Probably just only output of serial console was silent.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...