2 2
technik007_cz

NFS boot stopped (legacy kernel, Orange Pi Zero )

Recommended Posts

Hi guys, do you have idea why boot stopped? Check log below please.

It was build about 25minutes ago but about 1 week younger build was working.

 

U-Boot SPL 2017.03-armbian (Apr 03 2017 - 19:48:42)
DRAM: 256 MiB
Trying to boot from MMC1


U-Boot 2017.03-armbian (Apr 03 2017 - 19:48:42 +0100) Allwinner Technology

CPU:   Allwinner H3 (SUN8I 1680)
Model: Xunlong Orange Pi Zero
DRAM:  256 MiB
MMC:   SUNXI SD/MMC: 0
*** Warning - bad CRC, using default environment

Setting up a 720x576i composite-pal console (overscan 32x20)
Error: no valid bmp image at 66000000
In:    serial
Out:   vga
Err:   vga
Net:   phy interface0
eth0: ethernet@1c30000
Hit any key to stop autoboot:  0
** File not found /boot/boot.bmp **
38518 bytes read in 114 ms (329.1 KiB/s)
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
Scanning mmc 0:1...
Found U-Boot script /boot.scr
1879 bytes read in 153 ms (11.7 KiB/s)
## Executing script at 43100000
** File not found .next **
** Unrecognized filesystem type **
35384 bytes read in 453 ms (76.2 KiB/s)
4771976 bytes read in 824 ms (5.5 MiB/s)
3548294 bytes read in 658 ms (5.1 MiB/s)
## Loading init Ramdisk from Legacy Image at 43300000 ...
   Image Name:   uInitrd
   Image Type:   ARM Linux RAMDisk Image (gzip compressed)
   Data Size:    3548230 Bytes = 3.4 MiB
   Load Address: 00000000
   Entry Point:  00000000
   Verifying Checksum ... OK
   Loading Ramdisk to 49bd2000, end 49f34446 ... OK

Starting kernel ...

[sun8i_fixup]: From boot, get meminfo:
        Start:  0x40000000
        Size:   256MB
ion_carveout reserve: 160m@0 256m@0 130m@1 200m@1
ion_reserve_select: ion chipid  [0x2c00042!
ion_reserve_common: ion reserve: [0x47e00000, 0x50000000]!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another question which can help me to build working system.

What should I change to build previous release of system?

For example latest release is 5.27 and I want 5.26...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have to report that I am getting the same after doing

 

apt-get upgrade

 

The SD card was reused from a OpiPC that got fried by 12V supply.  It was working good until I did the update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have sorted out nfs booting problem differently using older image couple of weeks ago.

But I had same screen on my Orange Pi 2 mini when I watched booting on serial console.

I changed settings in /boot/boot.cmd to "console=ttyS0,115200" (without quotes) from "console=tty1" and

it solved problem when booting stopped on "ion_reserve_common ...

Probably booting did not stopped like I thought. Probably just only output of serial console was silent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
2 2