0
fandres

Create an AP on Orange Pi Zero H2

Recommended Posts

I bought an orange plate zero pi that I requested for a project.

The issue is that I can not start the AP mode.

I am making use of the hostapd and isc-dhcp-server packages, apparently everything is well configured, I am thinking that the problem is the chip driver of the wireless network. I put some relevant data, from now on thanks.

 

root@orangepizero:~# /usr/sbin/hostapd /etc/hostapd/hostapd.conf
Configuration file: /etc/hostapd/hostapd.conf
nl80211: Could not configure driver mode
nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0
nl80211 driver initialization failed.
wlan0: interface state UNINITIALIZED->DISABLED
wlan0: AP-DISABLED
hostapd_free_hapd_data: Interface wlan0 wasn't started

 

root@orangepizero:~# uname -r
4.13.8-sunxi

 

OS: Ubuntu 16.04.3 LTS 4.13.8-sunxi

 

cat /etc/hostapd/hostapd.conf
interface=wlan0
#driver=
ssid=Onion Pi
country_code=ES
hw_mode=g
channel=6
macaddr_acl=0
auth_algs=1
ignore_broadcast_ssid=0
wpa=2
wpa_passphrase=pa22w0rd_extra_d1f1c1l
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP
wpa_group_rekey=86400
ieee80211n=1
wme_enabled=1

 

Someone ah successfully configured AP mode on the orange zero with Armbian pi? What problem do I have? with what driver do I try? Any suggestions?

 

PD. sorry for my English

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did it, and never got it stable, It can run for 14 days, it can run for a few hours, BUT IT WILL CRASH.

You need to configure your /etc/network/interfaces. to get it to work. Delete everything in it and set it up as you normally would and it should work.  Right now you have probably just set up the wifi in there, but you need to add the eth to with either a dhcp or static setup.
 

I guess you used the adafruit guide

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, fandres said:

Someone ah successfully configured AP mode on the orange zero with Armbian pi? What problem do I have? with what driver do I try? Any suggestions?


Download the latest image, use/switch to beta and do apt-get update & upgrade. Than run armbian-config ...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
0