install cubietruck sata script


luca219
 Share

0

Recommended Posts

Armbian is a community driven open source project. Do you like to contribute your code?

i tried, boot on nand and system on sata not work.

when script ended remove sd card , press poweron but cubietruck does not start. All frontal led are off.

 

can someone help me?

Had the same on a Cubieboard v1. Flash a linux NAND image and do the nand-sata-install again.

Link to post
Share on other sites

Did you update the nand-sata-install script, or made sure that nand-part was found on the sdcard installation? Be sure to run:

su -
ln -s /usr/bin/sunxi-nand-part /usr/bin/nand-part

Before you run the script.

 

So now you have to install lubuntu again, start from sdcard, run the command above and run the script...  :mellow:

Link to post
Share on other sites

nand-part present

ln: failed to create symbolic link `/usr/bin/nand-part': File exists

format nand with linaro, run script install again, all done

 

result:  no boot from nand.

 

I have restart cubietruck with sdcard

mount /dev/nand1 /mnt/nand1
/dev/nand1 on /mnt/nand1 type vfat (rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,errors=remount-ro)
ls /mnt/nand1/
boot.axf  boot.ini  linux  uEnv.txt  uImage
mount /dev/nand2 /mnt/nand2
/dev/nand2 on /mnt/nand2 type ext4 (rw,relatime)
ls -la /mnt/nand2/
total 24
drwxr-xr-x 3 root root  4096 mar 11 17:13 .
drwxr-xr-x 7 root root  4096 mar 12 12:59 ..
drwx------ 2 root root 16384 mar 11 17:13 lost+found

 

Link to post
Share on other sites

hi,

thanks for your replay.

If use old script nand-install.sh work fine.

Probably if mount manually sda, copy with rsync file and set fstab sysfs.conf work.

I have a doubt:

there are difference for package old nand1-cubietruck-debian-boot.tgz present in old version and package present in new script?

Link to post
Share on other sites

hi ,

use old version of cubietruck

Linux cubie 3.4.104-sunxi #1 SMP PREEMPT Fri Oct 17 16:13:30 CEST 2014 armv7l GNU/Linux

Debian GNU/Linux 7 \n \l

 

If use latest script

for me no work, but if follow this step work fine.

Boot cubietruck with sdcard.

Install system in nand with /root/nand-install.sh

 mount /dev/nand1 /mnt/nand1
 mount /dev/nand2 /mnt/nand2
 mount /dev/sda1  /mnt/sda1    ( for new sda fdisk /dev/sda opz n ,1, p,w after mkfs.ext4 /dev/sda1)
 rsync -aAXv --exclude={"/dev/*","/proc/*","/sys/*","/tmp/*","/run/*","/mnt/*","/media/*","/lost+found"} / /mnt/sda1

 nano /mnt/sda1/etc/fstab

change

/dev/mmcblk0p1  /           ext4    defaults,noatime,nodiratime,data=writeback,commit=600,errors=remount-ro        0       0

to

/dev/sda1  /           ext4    defaults,noatime,nodiratime,data=writeback,commit=600,errors=remount-ro        0       1

change in /mnt/nand1/uEnv.txt
 

nand_root=/dev/nand2 rootwait
to
nand_root=/dev/sda1 rootwait

reboot , remove sdcard and work fine

 df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
rootfs          117G  3,1G  108G   3% /
/dev/root       117G  3,1G  108G   3% /
devtmpfs       1000M     0 1000M   0% /dev
tmpfs           128M  296K  128M   1% /run
tmpfs           5,0M     0  5,0M   0% /run/lock
tmpfs           128M     0  128M   0% /run/shm
tmpfs           1,0G     0  1,0G   0% /tmp
/dev/root       117G  3,1G  108G   3% /var/log.hdd
ramlog-tmpfs    512M   36M  477M   7% /var/log

any suggestion?

the script is more simple :P

regards

Link to post
Share on other sites

find this solution, for those who have problems with the script.

Best way for install cubietruck on hard disk is this script if this

if this does not work this could help.

 

Install system in Nand with script present , in my case ,old version, is in /root/nand-install.sh

remove SD Card and reboot with the hard disk  connected.

# fdisk /dev/sda

Use “p†(print partition of a drive), “d†delete a partition or “n†(create new partition). The partition should be of type “83â€.

Format the partition for rootfs with EXT4 filesystem:

# mkfs.ext4 /dev/sda1
sudo su - root 
# rsync -aAXv /dev/nand2 /dev/sda1 

changing boot parameters

# sudo su - root 
# mount /dev/nand1 /mnt 
# nano /mnt/uEnv.txt

Change the contents of uEnv.txt  from â€œnand_root=/dev/nand2†to “nand_root=/dev/sda1

# umount /mnt
# sync
# reboot
Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

0