Jump to content
  • 0

brcmfmac not working after upgrade to Armbian 5.70


rom
 Share

Question

Hello,

 

since I upraded from Armbian Strech 5.60 (kernel 4.14.84-sunxi) to Armbian Stretch 5.70 (kernel 4.19.13-sunxi), I can't get hostapd to work on my Cubietruck. When I modprobe the brcmfmac module, I get the following lines with dmesg: 

 

[134591.243266] brcmfmac: brcmf_fw_alloc_request: using brcm/brcmfmac43362-sdio for chip BCM43362/1
[134591.523515] brcmfmac: brcmf_fw_alloc_request: using brcm/brcmfmac43362-sdio for chip BCM43362/1
[134591.523658] brcmfmac mmc1:0001:1: Direct firmware load for brcm/brcmfmac43362-sdio.clm_blob failed with error -2
[134591.523665] brcmfmac mmc1:0001:1: Falling back to syfs fallback for: brcm/brcmfmac43362-sdio.clm_blob
[134591.532943] brcmfmac: brcmf_c_process_clm_blob: no clm_blob available (err=-11), device may have limited channels available
[134591.535517] brcmfmac: brcmf_c_preinit_dcmds: Firmware: BCM43362/1 wl0: Oct 23 2017 10:33:17 version 5.90.240 FWID 01-0

 

Also, the result of "ip a" returns "state DOWN" for interface wlan0.

 

Did I miss something ?

 

Thanks in advance for your suggestions,

Romain

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

I confirm that brcmfmac works with Armbian hostapd however there's no WPS support and I can't get it to work either in ac mode with my 8811au based wifi device.

 

For the while I'm stuck to Armbian 5.60 with Debian hostapd, both wifi devices working (embedded and USB adapter) and WPS support.

Link to comment
Share on other sites

Check forum guidelines to use maximum potential!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...