1 1
r_knipp

Armbian is not switching to new kernel

Recommended Posts

(edited)
Armbianmonitor:

Hi,

 

I did a dist-upgrade on my BPi M1. Now it is running on

ARMBIAN 5.73 stable Debian GNU/Linux 9 (stretch) 4.7.3-sunxi

When I choose a newer kernel in armbian-config after the reboot it is still running with the old kernel.

When I do an apt-get upgrade it shows this error in the output:

update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-4.20.7-sunxi with 1

The BPi is booting from SSD with LVM.

Thank you very much for any help.

 

Regards,

Robert

Edited by r_knipp

Share this post


Link to post
Share on other sites

SDcard's /boot folder must be mounted to /boot all the time. Mount it (add to fstab) and manually install image + dtb package.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Igor said:

SDcard's /boot folder must be mounted to /boot all the time. Mount it (add to fstab) and manually install image + dtb package.

Thank you very much for your replay, Igor.

Could you please be more precise? I'm not a linux expert.

Two or three years ago I found an instruction, how to boot Armbian from lvm, that worked for me,

but with this problem I'm overwhelmed.

When I try to mount /dev/mmcblk0p1/boot I get an error.

What do I exactly have to do to run the system on the lvm as if it is running on the SD card?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
1 1