NanoPi M4 : No sound (Solved)


pkfox
 Share

0

Recommended Posts

Hi all, I'm using the @pask build for the M4 v2 and all seems good except I am not getting any sound from the 3.5 Jack ( can't try the HDMI as I don't have anything to plug in ) any ideas chaps ?

 

Edit - this is the output from mplayer

 

MPlayer 1.3.0 (Debian), built with gcc-8 (C) 2000-2016 MPlayer Team
do_connect: could not connect to socket
connect: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing 16. Tush.flac.
libavformat version 58.20.100 (external)
Mismatching header version 58.12.100
Audio only file format detected.
Load subtitles in ./
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
libavcodec version 58.35.100 (external)
Mismatching header version 58.18.100
[flac @ 0x7f94cadbf8]Got unexpected packet after EOF
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 1016.2 kbit/72.01% (ratio: 127031->176400)
Selected audio codec: [ffflac] afm: ffmpeg (FFmpeg FLAC audio)
==========================================================================
AO: [pulse] Init failed: Connection refused
Failed to initialize audio driver 'pulse'
[AO_ALSA] alsa-lib: pcm_hw.c:1711:(snd_pcm_hw_open) open '/dev/snd/pcmC0D0p' failed (-16): Device or resource busy
[AO_ALSA] Playback open error: Device or resource busy
Failed to initialize audio driver 'alsa'
[AO SDL] Samplerate: 44100Hz Channels: Stereo Format s16le
[AO SDL] using aalib audio driver.
[AO SDL] Unable to open audio: No available audio device
Failed to initialize audio driver 'sdl:aalib'
Could not open/initialize audio device -> no sound.
Audio: no sound
Video: no video


Exiting... (End of file)
root@nanopim4:/mnt/M2SSD/

Link to post
Share on other sites

Donate and support the project!

3 hours ago, pkfox said:

Thanks for replying but I'm a user not a kernel hacker :-) that stuff doesn't mean much to me - are you saying anything using kernel 5 or above has no sound ?

 

Hi,

 

Yes, sound with kernel 5 and above is being worked on as written in this thread.

 

Link to post
Share on other sites

  • NicoD changed the title to NanoPi M4 : No sound (Solved)
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

0