AUFS mount no longer working after kernel upgrade


Recommended Posts

Hi, first post here.

 

After upgrading Armbian on my Odroid-N2 to 5.8.13-meson64, I can no longer mount using autofs, neither manually nor via systemctl.   The error message is:

mount: /home/<mountdir>: unknown filesystem type 'aufs'.

 

The Armbian Build Options information suggests that kernel builds include AUFS by default:

AUFS ( yes | no ): Include support for AUFS

 

Am I missing something?

Armbian version is #20.08.6 SMP PREEMPT Thu Oct 1 18:51:27 CEST 2020

 

Edited by Antipode
Typos
Link to post
Share on other sites
Armbian is a community driven open source project. Do you like to contribute your code?

AUFS has not been updated to 5.8 yet. Therefore it is not included.

Just gave it a shot with the last branch available but patching fails

 

Processing file /home/build/build/cache/sources/aufs5/aufs5.x-rcN/aufs5-base.patch
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file fs/read_write.c.rej
1 out of 5 hunks FAILED -- saving rejects to file include/linux/fs.h.rej
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file include/linux/mnt_namespace.h.rej

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...