1 1
Ireng

NetworkManager failed to start upon boot

Recommended Posts

47 minutes ago, guidol said:

The compile did work again - BUT I had for the PC2 the same NetworkManager Error.....

Also the new compiled image for NanoPi K1 Plus does have - for me - the NetworkManager Error :(


Did you clean your cache and do ROOT_FS_CREATE_ONLY=force  ?

i did notice that when I did the ROOT_FS_CREATE_ONLY=force it stopped after making the FS, so then i ran again without and it picked up the FS

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, lanefu said:


Did you clean your cache and do ROOT_FS_CREATE_ONLY=force  ?

I did as igor wrote:

./compile CLEAN_LEVEL="cache" 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, guidol said:

I did as igor wrote:

./compile CLEAN_LEVEL="cache" 


gotcha.. i should have said USE_TORRENT=false instead of ROOT_FS_CREATE_ONLY

 

anyway i'm testing again myself. something went amiss

Edited by lanefu
ignore anythig I say.... lol :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, lanefu said:

gotcha.. i should have said USE_TORRENT=false instead of ROOT_FS_CREATE_ONLY

anyway i'm testing again myself. something went amiss

 

:) I recompiled Armbian_5.91_Nanopik1plus_Debian_buster_next_4.19.57
while I had deleted the content of the dirctory cache/rootfs and the compile option USE_TORRENT=false

but I also get the NetworkManager error :(

 

BUT as interesting information: today I switched back from buster to stretch on my TVBox Sunvell T95K Pro (S912-CPU)

 - for getting rid of the errors with PiHole (PiHole doenst support buster completly - only debian 8/9)

and while booting stretch I also did get the NetworkManager error on the following image from @balbes150
Armbian_5.84_Aml-s905_Debian_stretch_default_5.1.0-rc1_20190507.img

 

So maybe it isnt buster... 

 

[EDIT] a freshly compiled Armbian_5.91_Odroidc2_Debian_stretch_next_4.19.59

also got no network-connection. I didnt see the NetworkManager error, but the network also

did work after deconfiguring network-manager and using ifupdown.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/14/2019 at 1:34 PM, guidol said:

The compile did work again - BUT I had for the PC2 the same NetworkManager Error.....

Also the new compiled image for NanoPi K1 Plus does have - for me - the NetworkManager Error :(

Since @igor created the new rootfs:

 

The new compiled images doesnt have the NetworkManager error anymore.
So clean/empty your rootfs-directory at ./build/cache/rootfs - while compiling the script will load the new one :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, guidol said:

The new compiled images doesnt have the NetworkManager error anymore.


Great. I am recompiling Buster images. Images must be v5.91 ->

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
1 1