Openmediavault & zfs


Antipatico78
 Share

1 1

Recommended Posts

Hi everyone, I have installed openmediavault and zfs. Since yesterday I have this error:


Failed to execute command 'export PATH = / bin: / sbin: / usr / bin: / usr / sbin: / usr / local / bin: / usr / local / sbin; export LANG = C.UTF-8; zfs list -H -t snapshot -o name, used, refer 2> & 1 'with exit code' 1 ': The ZFS modules are not loaded. Try running '/ sbin / modprobe zfs' as root to load them.

 

Click "show details"

 

Error # 0:
OMV \ ExecException: Failed to execute command 'export PATH = / bin: / sbin: / usr / bin: / usr / sbin: / usr / local / bin: / usr / local / sbin; export LANG = C.UTF-8; zfs list -H -t snapshot -o name, used, refer 2> & 1 'with exit code' 1 ': The ZFS modules are not loaded.
Try running '/ sbin / modprobe zfs' as root to load them. in /usr/share/php/openmediavault/system/process.inc:182
Stack trace:
# 0 /usr/share/omvzfs/Utils.php(438): OMV \ System \ Process-> execute (Array, 1)
# 1 /usr/share/omvzfs/Utils.php(394): OMVModuleZFSUtil :: exec ('zfs list -H -t ...', Array, 1)
# 2 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/zfs.inc(194): OMVModuleZFSUtil :: getAllSnapshots ()
# 3 [internal function]: OMVRpcServiceZFS-> getAllSnapshots (Array, Array)
# 4 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array (Array, Array)
# 5 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV \ Rpc \ ServiceAbstract-> callMethod ('getAllSnapshots', Array, Array)
# 6 / usr / sbin / omv-engined (537): OMV \ Rpc \ Rpc :: call ('ZFS', 'getAllSnapshots', Array, Array, 1)
# 7 {main}

 

Also I can no longer access the folders on the disks.

 

Can someone help me?

Link to post
Share on other sites

Armbian is a community driven open source project. Do you like to contribute your code?

56 minutes ago, Antipatico78 said:

Can someone help me?


We have no knowledge of OMV internals. - Armbian works, otherwise you would not be able to install that software and ZFS on Armbian as well. 

 

I would say you should ask this on OMV forums.

 

Here you need to provide at least:

 

56 minutes ago, Antipatico78 said:

modprobe zfs


This and the regular logs:

 

armbianmonitor -u

 

Link to post
Share on other sites

 Share

1 1