Search the Community

Showing results for tags 'solved'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements & first aid
    • Announcements
    • Board doesn't start
  • Community forums
    • Common issues / peer to peer technical support
    • Reviews, Tutorials, Hardware hacks
    • Feature Requests
    • TV boxes
    • General chit chat
  • Bug tracker - supported boards only
    • Allwinner A20
    • Allwinner H2 & H3
    • Allwinner A64, H5 and H6
    • Armada A388, A3700
    • Amlogic S905(x), S922X
    • NXP (Freescale)
    • Rockchip 3288 & 3328
    • Rockchip 3399
    • Other supported boards
  • Development
    • Development
  • TV Boxes's General chat
  • TV Boxes's Support Armbian TV
  • TV Boxes's Reviews
  • Android fanboys's Forums
  • Gaming on ARM's Reviews
  • Gaming on ARM's Issues
  • Kobol Forum's Helios4
  • Kobol Forum's Helios64

Marker Groups

  • Members

Product Groups

  • Misc

Categories


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Matrix


Mastodon


IRC


Website URL


XMPP


Skype


Github


Location


Interests

  1. At the moment there are three different saved actions that kind of cover the same thing: Complain about missing data I suggest to merge those to one standardized reply that covers missing data and armbianmonitor -u as well as tips. Something like this (with a bit of additional formatting): Will unhide and add this reply.
  2. Hello, I am looking for a way to create an FTP server in my tvbox, where I can create several users with their respective folders to save files and connect from a PC
  3. The registration terms containing: While the regulation as it is makes sense it does not being in the registration notes since the chance that a users registierung him-/herself just to become a moderator is decently low. These should be more kind of rules that members have to agree which are elected to become a forums moderator. Therefore I suggest to either remove those entirely or rewrite them to descripe what the rights and duties of moderators are and integrate this information into the common terms.
  4. Hi all. Firstly, sorry I had posted this query in the wrong forum. I´m trying to add support for a raw SPI comunication through SPI0, as it´s a custom comunication with a little auxiliary board, I think best option is to have a spidev device. My scenario is: Banana pi m2 ultra Armbian 5.4.35-sunxi, server (No gui). I have been modifying .dts and .dtsi files, here are parts of the files that I modified: sun8i-r40.dtsi spi0_pins: spi0-pins { pins = "PC0", "PC1", "PC2"; function = "spi0"; }; spi0: spi@1c050
  5. Hi all, I wanna try to use the hardware PWM on pin 7 of my orange pi one plus. Connect the fan. Toggle the SPI to enable, install wiring orangepi and all looks ok. But when in go to /sys/class/pwm i got a empty directory. I thought the should be a device pwmchip0 or something. I searched on the internet but can´t find a solution. This is what WiringOrangePi shows: Is there someone who knows what i do wrong or hwat i should do? Thank you!
  6. Hello, Earlier on this week I decided to upgrade the kernel and the DTBs on my Armbian cluster (quite a few different boards but all of them based on Allwinner A20) from buster-next-5.92 to buster-current-20.08.2. Having successfully completed the upgrade on several other servers, I moved on to the lime2 one - which promptly failed to come back up after the reboot. Connecting the serial console shows u-boot doing its thing without issues and the kernel beginning to boot, producing normal messages - only to suddenly freeze. When exactly the freeze occurs varies, sometimes it even ha
  7. I have two Rock64 single-board computers running Focal Fossa. One is stable and the other gets segmentation faults when compiling and sometimes a kernel oops. After some searching, my understanding is this can be fixed by slowing down the memory speed by installing rk3328_ddr_333MHz_v1.13.bin from the ayufan-rock64 GitHub repository into uboot along with possibly rk3328_miniloader_v2.46.bin as well. Unfortunately, I'm clueless how to do this. I'm running the latest Armbian Focal Fossa Server from August 19 with the 5.7.17 kernel. Do I need to build a new image or can I patch an
  8. Problem: No usb power on all ports except for OTG port on Rock Pi 4C. Images: Ubuntu Bionic Legacy Desktop, Ubuntu Focal Legacy, Ubuntu Focal Current Desktop Monitoring information: Ubuntu Bionic Legacy Desktop - http://ix.io/2wlL Ubuntu Focal Current Desktop: http://ix.io/2wlZ
  9. This is a bunch of background info, scroll down to TL;DR for my question.... Hello, I am working on developing an application to make single board computers easier to use for non-technical users. You can think of it as something similar to yunohost or freedombox, but with more hand-holding involved around the hardware & network setup. I'm trying to enable people like my mother who've never seen or used a terminal/shell before to be able to set up and operate a server in their home. The general process looks something like this: user downloads my cross platform des
  10. Hello, It seems a few weeks ago linux-headers-3.4.113-sun8i package was removed from armbian repo. Is it persistent? How I can get it? Thank you. -- BR Oleg
  11. hey, after updating my nanopct4 and rockpi-4b to from 20.05 to 20.08 RDP stopped working for me, only black screen. After reading all the messy logs, fresh install etc, I found a simple working solution online: In /etc/xrdp/startwm.sh change #!/bin/sh to #!/bin/bash Sources: https://github.com/neutrinolabs/xrdp/issues/1630 https://askubuntu.com/questions/1166568/remote-desktop-blue-screen-after-login Maybe others are affected too, don't know about Ubuntu.
  12. Hi. I am digging many things with armbian so I install fresh armbian and many applications so many times. So I am making a long script to install many applications and edit many configuration. When it asked "Yes/On" on text prompt, I use "#echo yes | apt install vim". It works well. But when I install samba, it ask text prompt "yes/no" at first and then with dialog box "yes/no". So I tried "#echo yes | echo no | apt install samba". But it doesn't work. How can I send "yes/no" to dialog box in bash shell??
  13. After having my old debian (wheezy? or jessy?) unbootable from systemd update I decided to clean install. Having gotten a good Power supply, an A1 Speed 10 SD card, etcher image, and armbian debian 20.08 (also tried 20.07), The board boots (Welcome to armbian) up to "network interfaces up) - then the screen goes blank/black, and I get the green led heardbeat (slow blinking) for a while. Pushing power again the board shuts down (green LED blinking rapidly for a moment, then red power LED comes off). I have had installed boot to nand / Sata disk before but all that shouldn't ma
  14. Hello, I am using Armbian on a Nanopi Neo Allwinner h3. I build Armbian with the Armbianbuild repository and noticed that the CPU Frequency in all builds (minimal/standard) (buster/focal) are between 480MHz and 1.37GHz, but the H3 Soc only supports up to 1.2GHz. This problem also occurs on the finished builds which are there to download from the Armbian website. (Tried with Armbian Buster kernel 5.8.y and Armbian Bionic 5.8.y) root@nanopineo:~# cpufreq-info cpufrequtils 008: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2009 Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please. analyzi
  15. Recently upgraded kernel from 5.7 to 5.8.6-sunxi Unfortunately, got few kernel panics today. How to rollback to previous?
  16. Do ourselves a favor and add a mark to the TV-Boxes forums that states that those "boards" are mostly community supported ONLY.
  17. Hi. I was testing pwm with a motor, then my rock pis stopped. After boot, I couldn't see wlan0 in nmtui-connect. So I reinstall fresh armbian, I can see wlan0 again. I do wifi setting with nmtui-connect but after rebooting I can't connect wifi. I have to redo wifi setting with nmtui-connect, put password again and it adds another wifi. It seems like it can't connect to previous wifi. When I do "nmcli con show", I can see the previous wifi but it is deactive. I searched about it and found wifi mac address randomization issue. So I checked "10-overrid
  18. For the Amlogic S905(x) forums add S912 and S922 to it? I don't think there is a need to divite those into the other supported boards.
  19. Not much to say about that. Do some of these mostly proprietary IM even still exist? I suggest to replace a few of those with more adequate solutions like IRC, Matrix or Mastodon and threw out AIM, MSN, ICQ and Yahoo. Opinions?
  20. The latest build fails if this driver is selected to be build with the kernel. Realtek 8192E USB WiFi (RTL8192EU) [N/m/y/?] (NEW) y --> fails / m --> succeeds If 'm' or module is selected then the build succeeds. -R
  21. TL;DR Where in armbian build system correctly can be make N2-only related changes: 1. /boot ext4 volume have to have symlink . as boot, can be created with command ln -s ./ boot 2. kernel env variable set in boot.ini contain part but it shouldn't. This substring need to be removed if btrfs choosen. 3. /boot ext4 partition have only 4 MB free. I am not sure but think it's too small; for example there no space to run update-initramfs -u. I think it should be larger, like 500 MB. Long: I want to run my oDroid-N2 with root on BTRFS filesystem. I use manua
  22. Unable to comment with Firefox on RK3399 in the Armbian forum. See image. Since Chromium isn't working right with Google account I've been using Firefox instead on the M4V2. For a few days I'm unable to comment on the Armbian forum itself with it. In Chromium this works (since I'm commenting with Chromium now) Also have an issue with Facebook not always loading fully in Firefox, don't know if it's related. Just saying so it's known. Cheers.
  23. Hi team. I am having a difficult time getting the standard Opi CSI camera to work on the newest mainline Armbian. I don't have the ability to use a legacy version because it is coupled with a preconfigured Octopi, thanks to @ldiaz. He says that Octopi will work with the camera once the system works with the camera, and I have not been able to get it to work. There are at least a dozen threads here about that camera, but most are dated. And the ones that aren't seem to talk more about performance, and they assume that your camera is working. I also saw one about overlays, which I have no id
  24. Hello Armbian community My HiFiBerry DAC HAT works well on my Raspberry Pi 3B with RasPiOS. However, I would like to put it on my Rock64 to use the higher Ethernet and USB speed it offers. As far as I can tell, HiFiBerry DAC is in the mainline Linux kernel - it is mentioned in the source code, but I do not understand programming, so I cannot see if it is used. Is the HiFiBerry DAC supported in Armbian's kernel? If so, how can I activate and use it? I put the HAT on the Rock64 and installed Armbian_20.05.2_Rock64_buster_current_5.4.43.img.xz , and it booted without p
  25. I think I have somehow managed to remove my wlan0 interface. I've done a lot of testing on this M4V2 and am happy with my latest configuration and then I noticed my wlan0 interface is gone. I know it was there because I had tested it all (this box is going to my work office I'm not very good with the very low level stuff but this is what I have found sudo nmcli dev status DEVICE TYPE STATE CONNECTION eth0 ethernet connected Nano2Home lo loopback unmanaged -- jerry@nano2:~ $ sudo nmcli con show NAME UUID TYPE DEVICE Nano2Home bfe624a0-6c47-34c7-b947-350d