9 9
vlna

H2: Sunvell R69 Android TV Box (AliExpress)

Recommended Posts

1 hour ago, tasmatto said:

sorry, but I did not quite understand if there is a version of armbian working on this box. is there a lite version so use it to download torrents and nas?

 

It is possible to build one, minimal Debian or Ubuntu to be used for such purpose (use parameter EXPERT="yes" when building) and it should work. There are no premade images because we don't officially support this hardware.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, tasmatto said:

sorry, but I did not quite understand if there is a version of armbian working on this box. is there a lite version so use it to download torrents and nas?

I have images for this board, next week I try to find and share with you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/12/2017 at 7:21 AM, Igor said:


Wifi on this device is done by XR819, module name is xradio, like on Orangepi Zero. Changing link to right board config might help /boot/script.bin -> bin/orangepione.bin to bin/orangepizero.bin


Performance of this chip is bad, so don't expect too much.

 

I just buy this one from 17€ in gearbest When arrive i just like to install armbian if possible share the images please!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like that there is a new board version of this TV Box and unfortunately the Armbian images existing for R69 didn´t work for me.

 

I have tested the images from Google Drive: Armbian 5.59 and 5.46 without success, the same for RetroOrangePi R69 image.

I already change SD-Card and power supply, but since this setup works for old R69/PCB version (I have both) I believe that the problem is related with boot process (uboot, fex config, kernel, etc) or other hardware configuration. 

 

To understand better the problem I disassembly the device and connect the UART port. From the UART shell I can get some information:

- Check Android ROM existing on board have and have  U-Boot 2014.07 (May 04 2018 - 09:38:22) and kernel version 4.4.55

- Check the processor info using cat /proc/cpuinfo and confirm that is a Allwinner H2 processor.

 

 

When I try to boot using the SD-Card and Armbian image only only few information is displayed on shell:

U-Boot SPL 2018.05-armbian (Aug 20 2018 - 12:41:20 +0000)
DRAM: 0 MiB
### ERROR ### Please RESET the board ###

 

If I insert the SD-Card after android boot the sd-card is recognized, so don´t look and hardware problem on sd-card or power supply. 

Anyone could give a direction how to get Armbian images working on this new PCB board?

 

Photos of new board and complete boot logs on link bellow. New PCB version is 2.0 from 2018-04-08

https://www.dropbox.com/sh/z0dosazsfkfsifn/AAA_uYLTipqKTRX_e0MYNxDRa?dl=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/5/2018 at 7:08 PM, lucastriches said:

Looks like that there is a new board version of this TV Box and unfortunately the Armbian images existing for R69 didn´t work for me.

 

When I try to boot using the SD-Card and Armbian image only only few information is displayed on shell:

U-Boot SPL 2018.05-armbian (Aug 20 2018 - 12:41:20 +0000)
DRAM: 0 MiB
### ERROR ### Please RESET the board ###

 

Photos of new board and complete boot logs on link bellow. New PCB version is 2.0 from 2018-04-08

https://www.dropbox.com/sh/z0dosazsfkfsifn/AAA_uYLTipqKTRX_e0MYNxDRa?dl=0

 

Thanks for your report and test.

This new board revision has NAND and probably a different memory chip arangement (hence DRAM: 0MiB). Since Uboot is part of the armbian image, it is board-specific. So needs different / changed uboot for this board.

Can you check https://discourse.coreelec.org/t/extracting-dtb-file-from-a-running-android-os/1218/2 to get the dtb file? Can help see what is memory configuration.

But overall, the performance of R69 is really bad due to the heat issue. I am currently well impressed with AMlogic :).

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/6/2018 at 8:04 PM, guidol said:

I did try many boots (I know it could hang) with a 8GB and a 16GB SanDisk Card.

 

Is pretty old ... but this week I give a second chance to my Sunvell R69 and with new kernel from here 

 

On 2/6/2018 at 11:52 AM, Allwonder said:

Armbian images for R69 on Google Drive.

 

 and never boot on Sandisk microSD card ... but works really perfect with Toshiba Exceria 16GB white color https://www.toshiba-memory.com/es/products/toshiba-microsd-cards-exceria-m302/

So @guidol maybe trying a different brand or micrSD cards works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got Sunvell R69 form China yesterday with 1+8Gb configuration and blue PCB version is 2.0.

After disassmbling I interesting whats interface(not soldering) on back side with SD card slot  and USB.If I understand it's not soldering CSI connector for camera? Right?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/5/2018 at 1:08 PM, lucastriches said:

Looks like that there is a new board version of this TV Box and unfortunately the Armbian images existing for R69 didn´t work for me.

 

I have tested the images from Google Drive: Armbian 5.59 and 5.46 without success, the same for RetroOrangePi R69 image.

I already change SD-Card and power supply, but since this setup works for old R69/PCB version (I have both) I believe that the problem is related with boot process (uboot, fex config, kernel, etc) or other hardware configuration. 

 

To understand better the problem I disassembly the device and connect the UART port. From the UART shell I can get some information:

- Check Android ROM existing on board have and have  U-Boot 2014.07 (May 04 2018 - 09:38:22) and kernel version 4.4.55

- Check the processor info using cat /proc/cpuinfo and confirm that is a Allwinner H2 processor.

 

 

When I try to boot using the SD-Card and Armbian image only only few information is displayed on shell:

U-Boot SPL 2018.05-armbian (Aug 20 2018 - 12:41:20 +0000)
DRAM: 0 MiB
### ERROR ### Please RESET the board ###

 

If I insert the SD-Card after android boot the sd-card is recognized, so don´t look and hardware problem on sd-card or power supply. 

Anyone could give a direction how to get Armbian images working on this new PCB board?

 

Photos of new board and complete boot logs on link bellow. New PCB version is 2.0 from 2018-04-08

https://www.dropbox.com/sh/z0dosazsfkfsifn/AAA_uYLTipqKTRX_e0MYNxDRa?dl=0

 

 

Well, I have been working on trying to get the new Sunvell (interestingly it is still labeled R69 but not marketed as such) ( it is actually an H3 with 2GB of memory and 16Gb NAND) working... already wishing I hadn't purchased it.

 

First off, NAND sux ass and has nearly no support outside of proprietary drivers for Android, so don't think much will be happening with it.

 

Secondly, while I can see it will boot from SDcard, the U-boot fails much like you have shown.  Which I assume means that there is something lacking in the fex that needs toggled, or even worse I have been wondering if they burnt the secure fuse on this so nothing unsigned can be booted.  The latter is what I am leaning towards, but have no way yet to tell.

 

Has anyone gotten Armbian yet booting on this new version of the board?

 

Also posted over in 

a bit earlier which looks to be a post specifically on the board.

 

Cheers!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, TheLinuxBug said:

I have tested the images from Google Drive

Did you read my post about microSD card ... my Sunvell is the old model, but only boot with some microSD and do nothing with others. With Samsung I can boot directly but if I boot to Android and reboot, the Sunvell goes to Armbian in microSD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, manuti said:

Did you read my post about microSD card ... my Sunvell is the old model, but only boot with some microSD and do nothing with others. With Samsung I can boot directly but if I boot to Android and reboot, the Sunvell goes to Armbian in microSD.

 

You must have some weird SDcards, cause on the old R69 I had no problem booting at anytime from and SDcard.  And I did a lot of booting while I was testing H3Droid.  So it seems maybe you need to stay away from those no-name brand SDcards.

 

This however has no effect on the new box.  I have been testing and am yet to get anything to actually boot.  I did notice in the other thread someone mentioned the OPi0+2 uboot seemed to partially load, so may test that later.

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 9